Ett bra inlägg

Elin Ivemo har ett bra inlägg om fullformatshetsen (och lite om systemkamerahetsen också) här: http://elinivemo.wordpress.com/2010/04/23/fullformatshetsen/

Det faktum att så många tror att man blir duktig på att ta bilder bara för att man har en bra kamera är både förvånande och inte förvånande. Jag kan faktiskt också komma på mig själv att tänka liknande tankar men sen rättar jag mig själv och tänker att det är i så fall ett nytt objektiv som behövs och inte en ny kamera.

Jag köpte min Canon EOS 350D 2006 och det är den jag fotograferar mest med fortfarande. Den har 8 megapixlar i sig vilket är ingenting i dagens läge egentligen men som räcker gott och väl så länge. Jag använder till och med för det mesta orginalobjektivet. Det är nog endast mina macro och koncert bilder som är tagna med andra objektiv faktiskt. Har en liten digitalkamera med 7.1 megapixlar i sig som inte är den bästa alltid men som jag trots allt kan få bra bilder med om jag anstränger mig.

Det jag gör för att förbättra mina bilder är att fotografera i RAW. Varje seriös hobbyfotograf borde göra det. Mina bilder förbättrades dramatiskt när jag bytte från Jpeg till RAW och redigeringen är mycket lättare och blir mycket bättre. Sen har jag också investerat i en blixt. Visserligen inte den bästa blixten (det är en Sigma blixt) men den var billig och med lite trixande ibland så blir det bra bilder ändå. =)

Jag tycker att nybörjare ska investera i en bra digitalkamera istället för att hoppa på en systemkamera direkt. Speciellt idag när där finns ett antal modeller där man kan ändra inställningarna och experimentera mer med sina bilder och därmed lära sig om hur Bländare, ISO, Slutartider och sånt fungerar tillsammans innan man köper en systemkamera.
En digitalkamera är dessutom mycket smidigare än en systemkamera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0