Musik

Tänk vilken kraft musiken har över oss, hur musiken gör oss glada och får oss att känna oss fria men samtidigt också kan få oss att känna hat och ilska. Musik och rytm är nog en grundläggande del av oss, har en kusin som är 8 månader som börjar dansar (skaka på huvudet) när hon hör musik. Att en sån liten reagerar på musik tycker jag är lite häftigt faktiskt.

För mig själv är musikalen det som gör mig glad, mår jag dåligt kan jag bara sätta igång musiken ifrån en bra musikal så blir jag glad igen, det är också ett sätt att fly ifrån verkligheten, att slippa tänka på allt runt omkring en. Känslan jag får fyller hela min kropp och jag blir lycklig under dom tre minutrarna.
Det är vad musiken betyder för mig.

20 års åldern

När man var liten tyckte man att dom som var i 20 års åldern var vuxna, men nu när man själv står där känner man sig inte alls vuxen, inte jag i alla fall. =/

Kärlek är Svaghet

När man är kär är man svag, så enkelt är det.
Man förlåter för snabbt, man ignorerar dåligt beteende och dåliga tecken mm.

Tomhet

Hade ett väldigt konstigt samtal över msn med min vän som jag berättade i förra inlägget och det började med att vi snackade om just det jag skrev i förra inlägget, sedan frågade han mig om jag ville ses på torsdag och jag sa ja, och vi snackade lite om det, bestämde tid och sånt.
Sen började han prata om att han ville strula för vi har gjort det förr och det gjorde mig lite förvirrad eftersom han har tjej men jag sa visst fast med stor tvekan, men det räckte visst inte utan han började prata om sex men det sa jag nej till eftersom jag är oskuld och inte känner för att säga ja till det. Det är inte så att jag vill hålla mig till bröllopet eller nåt utan jag vill bara göra det när det känns rätt och inte för att någon annan vill det. Men han gav sig inte utan har fortsatte och försökte övertyga mig om att vi skulle ha det på torsdag och jag fortsatte att säga nej och han fortsatte med sitt tjatande, till slut så gav han med sig och nöjde sig med att vi strulade (dock blev han inte glad) men så började han snacka om detaljer och jag svarade på hans frågor och det var nog någonstans där som jag blev rädd för att jag inte pratade med min polare utan att det var någon annan, blev rädd att ifall jag kom in till Malmö på torsdag så skulle han inte stå där eller att det skulle va någon annan som stod där och väntade på mig, då frågade han mig ifall vi skulle ses hemma hos mig eller hos honom och efter en stund så frågade jag honom ifall vi kunde va hemma hos mig, tänkte att om det inte är min polare så kommer inte den personen hit och ifall den skulle komma hit så hade jag märkt det och dom hade inte hittat hem till mig. Men då blev han sur och ifrågasatte varför jag ville va här och jag sa att det var för att jag kände att jag hade mest kontroll över situationen ifall vi var hemma hos mig och det tyckte han var tramsigt och jag sa att då fick jag va tramsig i så fall och sen ville han inte träffa mig på torsdag längre och sen pallade han inte med mig längre och stack.

Förresten, han ville ha sex med mig för att ge igen på sin flickvän för hon hade gett honom tillåtelse att ha sex med mig eftersom hon hade varit otrogen mot honom. Han sa också att jag skulle ta chansen nu för det kom inga fler och då tänkte jag bara att han är inte den enda killen här i världen och om han behandlar mig så som han gjorde då så kommer jag aldrig att ha sex med honom överhuvudtaget...kommer aldrig att ha sex med honom överhuvudtaget, inte efter det han sa.

Jag har gått igenom dom flesta känslorna jag har under samtalet med honom. Jag har en känsla som jag måste få ur mitt huvud, den känslan som innebär att jag tycker om honom mer än som kompis och det är den känslan som är i förnekelse just nu. Den kommer bli svårast att få bort, har försökt många gånger innan men aldrig klarat det men denna gången kanske det går.

Just nu känner jag mig bara tom och trött, det var en massa konstiga känslor som pågick under det samtalet och dom tog energin ur mig, ska nog kolla på ett avsnitt av Desperate Housewives och gå och lägga mig sen tror jag, eller jag får se.

Vänskap?

Har en vän som jag har kännt i snart 20 år som under det senaste året ej har visat något större intresse av att vara vän med mig längre. Allt började när han blev ihop med hans nuvarande flickvän och tyvärr tror jag inte att det kommer att ändras förräns han gör slut med denna tjejen för hon är inget bra för honom och ingen gillar henne i princip.

I början var det väl inga problem så utan vi snackade och sånt och det var inte förräns jag frågade honom om vi skulle ses som problemen började, vi har aldrig varit dom som har setts väldigt ofta, ungefär vart halvår brukar vi ses och jag började inte fråga honom förräns efter ett halvår men han slank undan frågorna varje gång och i början tänkte jag inte mer på det men när han fortsatte med det så blev jag mer och mer irriterad och ledsen över att han inte ville ses och det har tyvärr gått utför sen dess, skrev bara några dagar sen till honom där jag undrade ifall han ens ville va vän med mig och jag skrev också att ifall han inte svarade på det mailet så skulle jag bli grymt besviken på honom....han har inte svarat än trots att jag vet att han har varit inloggad (det skedde på Lunarstorm).

Jag vet att ifall jag frågar honom om det på msn så kommer han antagligen att svara vet inte eller något sånt för han är sån. Det jobbigaste är att jag borde säga upp vår vänskap eftersom han inte har behandlat mig speciellt schysst (andra incidenter spelar också in) och jag är inte den enda som tycker det, både min och hans syster har sagt till honom detta (att då dom tyckte att han inte var schysst mot mig), jag har försökt och försökt att få honom att i alla fall berätta hur det ligger till men jag har inte fått ur nåt ur honom, har dock inte ringt och pratat med honom direkt på grund av att jag har telefonskräck och det innebär en del ångest men jag är fan nära att trotsa den fobin och ringa till honom någon dag bara för att få svar direkt för jag vill inte säga upp vår vänskap, det skulle va grymt trist att behöva göra det, men förbättras det inte så blir jag kanske tvungen.

En väldigt vacker låt!

Sitter och lyssnar på David Archuletas låtar ifrån American Idol och då stötte jag på denna låten som är en av mina favoritlåtar, en av dom vackraste låtarna som finns! Har älskat denna låten ända sen jag såg Prinsen av Egyptien för andra gången (första gången var i skolan så då tänkte jag inte på det).
Låten är både vacker på svenska och engelska och denna versionen är grymt vacker, fick faktiskt tårar i ögonen. =)För övrigt så är David Archuleta en grymt duktig kille!

Gratis bajspåsar

Vi har fått gratis bajspåsar här i Staffanstorp och det är jäkligt bra, vi har fått en precis utanför oss och samtidigt fick vi också en hundtunna vilket har resulterat i att fler plockar upp efter sina hundar, förr då plockade ingen upp men nu ser det ut som att dom flesta faktiskt plockar upp efter sina hundar vilket är mycket trevligare än förr! Det enda som är dumt är att det fylls på med nya påsar en gång i veckan men förra veckan var påsarna slut på två dagar vilket var lite störigt. Antagligen någon som har tagit en massa eftersom första veckan tog det längre tid att påsarna tog slut och det är ändå inte så överdrivet många som går här förbi.

Aja..det är ett bra intiativ som har behövts länge och att det just hamna utanför oss är ännu bätte! ;P

Ishockey - Kortspelet

När jag var på Scout 2001 så lärde jag mig spela kortspelet Ishockey, vi spelade det så mycket där så vi döpte om det till Scout 2001, men sen efter så glömde jag bort hur man spelade det och ända tills mamma köpte en kortspelsbok för kanske en eller två veckor sen så visste jag inte hur man spelade det men nu har jag lärt mig den igen på grund av att den fanns i den boken vilket jag är väldigt glad för. =)

Det går till så här:

Det är ett spel för två spelare, varje spelare får vars ett kort som dom inte får titta på och som dom lägger med långsidan mot sig på bordet med baksidan upp, detta är målvakten.
Sedan delar man ut 5 kort till varje spelare, dessa får man titta på och dom ska man sedan placera som en upp och nervänd (sett från ens eget håll) pyramid med framsidan upp så att man ser vilka kort det är.
Resten av korten läggs i en hög på bordet.
Spelaren som ska börjar tar ett kort och tittar på detta, är kortet lika högt eller högre än någon av den andra spelarens kort så får man ta bort den, man attackerar den andras försvar. Detta får man fortsätta tills man inte kan attackera längre och då går turen över till den andra spelaren som fyller på med nya kort så att det ligger 5 kort uppvända igen i sin pyramid. Sedan gör denna spelaren samma sak som första spelaren gjorde och så fortsätter det på det viset.

Om man vill attackera målvakten så måste man ha tagit bort minst ett kort ur raden med tre kort och minst ett ur raden med 2 kort, då säger man till den andra att man ska attackera målvakten och så får denne titta på kortet och säga ifall det lyckades eller inte, lyckades det så har den spelaren förlorat men lyckas det inte så läggs kortet ner på bordet med baksidan upp igen och spelet fortsätter.

Ett tips är att när man lägger ut dom 5 korten så ska man helst lägga dom högsta korten närmast målvakten.

7 år

Jag har varit medlem på Lunarstorm i 7 år vilket är sjukt länge. =P Det betyder att jag blev medlem när jag var 13 år, fast egentligen så blev jag medlem tidigare eftersom jag hette Poodle_girl_87 från början, men efter ett tag så tyckte jag att det var löjligt så då bytte jag till devils_girl_666 (inte mycket bättre) och hade det ganska länge, sen så hittade jag en sida på internet där man kunde byta sitt användarnamn gratis och det funkade bara en gång så jag hittade på det fyndiga namnet Fnurriga_Fia som jag fortfarande heter..=P
Händer dock inte så mycket där numera, snackar inte med nån där och jag loggas in automatiskt eftersom det är en av flikarna som alltid öppnas när jag öppnar internet. (Använder Firefox såklart =P)

Äntligen

Har gått och väntat på detta i hur länge som helst, premiären av Jesus Christ Superstar i Malmö, nu ska jag inte se musikalen förräns i mars nästa år men nu kommer där ju upp bilder och recensioner och sånt på internet som kan stilla min längtan. =D

(Hoppas inte mamma läser detta för det är hennes födelsepresent..=P Trots att det är jag som vill det mest..haha)

En rolig incident.

Mamma vaknade precis och trodde att klockan var halv 5 och hon skulle gå upp. =)

1 år på Youtube

Idag för ett år sedan laddade jag upp min första video på Youtube, det var en musikvideo med Adam och Kim ifrån Andra Avenyn, sedan dess har jag laddat upp 90 videor tills nu. =P

Här har ni musikvideon. =)Vår brevlåda

Vi har en jävligt jobbig brevlåda! Idag fick syrran ett paket som jag inte fick ur det utan att öppna skitet och jag har varit med om samma sak när jag fick min fotobok, kunde inte få ut den på nåt sätt, eller jo, vi fick ju ut den efter många om och men, men det tog tid. =P

Vår brevlåda har ett inkast som är som typ ett brevlåde inkast, alltså inte det största och sedan öppnar man framsida för att få ut breven, riktigt dumt...

Trevligt värre..

Jag misstänker att jag råkade borsta tänderna med mammas tandborste...jättetrevligt. =P

Ett fototips

Ifall du kan, fotografera i RAW! Det tog mig ett bra tag innan jag helt gick över i RAW, har varit lite skraj för det men nu när jag har tagit steget så vill jag aldrig gå tillbaka, speciellt inte efter möjligheten att redigera bilderna lite mer extremt utan att förstöra bilden och utan att vara rädd att det inte går att återställa. Skit bra, jag har blivit frälst...eller nåt. =D

RSS 2.0