Jag hittade dom!

Jag hittade mina glasögon! Dom hade trillat ner från nattduksbordet men dom hade inte trillat ner på golvet utan dom hade landat på några sladdar så det var därför jag inte såg dom, fan va skönt det är att se skarpt igen. =)

Efterlyses!

Jag eferlyser mina glasögon! Har ingen aning om var dom har tagit vägen, har letar runt om sängen och nattduksbordet, i sängen på och på nattduksbordet och dom är inte där, jag börjar nästan bli rädd att jag har gömt dom i sömne eftersom jag ibland har en tendens att göra såna saker i sömne, var en gång av med min plånbok ett bra tag innan jag kom ihåg att jag hade drömt att jag hade gömt den och när jag väl tittade där jag hade lagt den i drömmen så var den där.
Jag vet inte om jag hittar på eller om jag verkligen har drömt om mina glasögon för jag har en minnesbild av dom men det kan ju bara vara min hjärna också som hittar på. =P

Men men, får gå ut med Lady nu och sen hade jag tänkt klippa henne, och där hade jag behövt mina glasögon men men, förhoppningsvis så hittar jag dom för annars så kommer det bli jäkligt svårt för mig att spela badminton imorrn! =)

Eld poi

Jag är mer en led-poi fan än eld-poi fan faktiskt, tror att ifall jag skulle köra med eld själv så skulle jag inte våga göra vissa saker med rädsla av att brännas. =P

men men..orkar inte skriva så mycket mer just nu och jag lämnar er med denna videon


Fotograf eller ej?

Läste precis på Emelie Ohlsson och Annika Svenmarcks bloggar om när man bör kalla sig för fotograf eller inte.

Min åsikt om detta är att man kan kalla sig för fotograf när man arbetar med det, gör man inte det så tycker jag att man istället ska kalla sig för amatörfotograf eller hobbyfotograf.

Sen en sak till, många verkar tro att talangen ligger i vilken kamera man har, att om man har en finare och dyrare kamera så blir man bättre på att fotografera men i själva verket så funkar det ju inte så, visst, jag vill själv ha en bättre kamera eftersom jag vill förbättras men det är mer ave n teknisk anledning som jag vill uppgradera eftersom jag inte tycker jättemycket om bilderna som jag tar med min nuvarande kamera (Canon EOS 350D), skärpan är inte speciellt bra och det är ett brus i bilderna trots att jag har det på lägsta ISOn.

Nu blev inte detta ett speciellt disskuterande inlägg eftersom det är inte min starka sida att disskutera saker, brukar glömma allt jag tänkte skriva när jag skrivit första meningen. =P
Plus så ska jag gå och käka lite mackor för om lite mer än en halvtimme ska jag sticka iväg och spela badminton.

Barn och djur?

Nannyn Anne-Lie Arrefelt tycker att det enda som är ett hinder till att man ska skaffa ett husdjur när man har barn är allergi och detta håller jag verkligen inte med för allergi är inget hinder egentligen för ifall man är pälsallergiker så skaffar man sig ett pälsfritt djur, utan den "enda" och den viktigaste anledningen som kan stoppa en från att skaffa ett husdjur är föräldrarnas intresse för detta djuret och då kvittar det ifall det är en hamster eller en hund!
Visst, en hamster är väl relativt lätt att sköta för ett barn, men ungen kanske tröttnar på den efter ett tag när den inte är lika kul längre och då måste föräldrarna antingen ta över den eller se till att ungen sköter den!

" Men barnen kan trots allt tröttna, eller inte orka ta det dagliga ansvaret.
Skulle det inte fungera att ha ett husdjur bör man inte skylla på barnets bristande intresse, menar Anne-Lie Arrefelt.
 – Förklara att det blir övermäktigt. Prata utifrån hundens behov och skuldbelägg inte barnet. Säg att hunden ska bli omplacerad och berätta absolut inte om den skulle bli avlivad, säger hon.
"

Detta är det mest korkade i hela artikeln och det var nog detta som fick mig att reagera, vem fan avlivar en hund för att ungarna inte är intresserade längre? Då är man dum i huvudet helt enkelt, eller rättare sagt då har man skaffat hund av helt fel anledning!

[ Länk ]

Nalle Puh

Sitter och tittar på Nalle Puh på Disneydags och det är med dom rätt rösterna, gillar verkligen inte dom nya röstern men det är väl inte så konstigt, jag växte ju upp med dom gamla rösterna.

Såg en gång att Nalle Puh fanns som animerad också och det var verkligen inte bra! Där fanns förutom Puh och gänget också två barn och ingen av dom var Christoffer Robin och det gillade jag inte alls.

Min favoritfigur är nog Nasse, tycker att han är så kär när han säger "kära nån då", eller så är det Nalle Puh själv, tror dom ligger på en delad första plats...eller nä, nu när jag tänker på det så tror jag att jag gillar hela gänget lika mycket.

En dikt till

Hittade en dikt till som jag gillade =)

Jag söker en vind
som bär mig
över hav och
strand.

Jag söker en ton
som djupnar
vid horisontens
rand.

Jag söker en famn
som för mig
till en fjärran och
avlägset land.

Brita Af Geijerstam

Fler dikter

Har hittat tre dikter till som jag gillar. =)

Pojken och Lövet

Han fann det under apen
det var stort och gult och blänkte som guld
- Jag måste visa mamma, tänkte han
och rusade glädjestrålande uppför brotrappan

- Har du tagit av dig stövlarna?
Moderns röst ekade arg inifrom huset
- Jag har ju sagt till dig tusen gånger att du inte får smutsa ner mina golv!

Lite dämpad fortsätter han ut i köket

- Men så du ser ut! Har du haft sönder
jeansen nu igen? Och den där revan
på jumpern, var har du fått den...?

Moderns röst bara mal och mal och plötsligt
har han glömt att han hade något
att visa mamma

Och lövet knastrar när han sakta kramar
sönder det i sin lilla hand.

Ulla Ekh

---

Det är inte lätt

Det är inte lätt
att ta barnet vid handen
och gå till den första skoldagen
när man har gott minne

Siv Widerberg

---

Främlingen

- Vem älskar du mest, gåtfulle man, säg? din fader, din moder, din syster, eller din broder?
- Jag har varken fader eller moder, syster eller broder.
- Dina vänner?
- Ni använder ett ord vars betydelse intill denna dag har förblivit okänd för mig.
- Ditt fosterland?
- Jag vet inte vilken breddgrad det är beläget.
- Skönheten?
- Jag skunne gärna älska (henne) den, gudomlig och odödlig.
- (Guldet) Rikedomen?
- Jag hatar den såsom ni hatar Gud.
- Men vad älskar du då, underlige främling?
- Jag älskar molnen...molnen som far förbi...
där borta...där borta...de underbara molnen!

Charles Baudelaire


Kanske blir fler inlägg med dikter, har två böcker till att titta igenom. =)

Fin dikt

Jag sitter och letar dikter som jag kan ha i en fotobok som jag och min syster ska göra till vår kusin som ettårs present och då läste jag denna dikten av Lars Lundkvist som berörde mig.

Årskurs 1

En å flyter, en mus piper.
En sotar sotar, ett lejon ryter.

JAG ÄR INGEN SJUÅRIG FLICKA
SOM BÄR TEGELSTENAR PÅ MITT HUVUD.

Sätt r framför åtta, det blir råtta.
Sätt k framför att, det blir katt.

JAG ÄR INGEN SJUÅRIG POJKE
SOM BÄR TEGELSTENAR PÅ MITT HUVUD.

En låg stol och ett högt hus.
En hög mur och ett lågt bord.

JAG ÄR INGET SJUÅRIGT BARN
SOM BÄR TEGELSTENAR PÅ MITT HUVUD.

FÖR ATT SLIPPA DÖ I SVÄLT.

Lars Lundkvist

Maximal otur!

Igår hade jag maximal otur, nästan allt som kunde gå fel, gick fel.
Det började med att jag råkade hälla vatten ner i min tröja och märkte inte det ens förräns syrran började skratta, sen råkade jag hälla ut mjölk på bordet och sen tog det en paus i några timmar men när jag och min polare hade spelat badminton och jag skulle sätta på mig ryggsäcken så gick den i sönder, sen när vi hade kommit ut till cyklarna så såg jag att jag inte hade låst den ordentligt så det var tur att ingen snodde den, plus så hade bromsarna frysit fast och bakbromsen hade frysit fast i bromsat läge så jag var tvungen att le cykeln hem, sen hade batteriet dött i baklyktan på cykeln och mobilen dog när jag skulle skicka ett sms och be någon att möta mig.
Dock vände turen lite grann för när jag började gå så släppte bromsen och jag kunde cykla hem, dock lät cykeln ganska högt och jag tror att bromsen låg emot hjulet. =P

Sen slutade oturen tack och lov. =)

Godmorgon världen!

Vilken underbar dag!
Säg vart går färden?
Vart åker vi idag?


Början av Jimmy Karlssons låt Godmorgon Världen (är långt ifrån säker på titeln) som jag av någon anledning har memorerat. =P

Vad händer idag då? För min del ska jag faktiskt göra nåt för en gångs skull, ska träffa en vän och hämta ut kort så jag och hon kan spela badminton, har vi tur kan vi börja redan idag. =) Ska också hämta ut ett kort till mig och syrran som också ska spela badminton tillsammans så jag ska börja med en sport för första gången i mitt liv. =)

Detta är ju ingen träning på det sättet, alltså inte tränare och sånt utan vi sköter oss själva och gör det för motionens skull helt enkelt. =)

Let's Dance mm.

Såg på Vakna the Voice att Mojje var tvungen att hoppa av Let's Dance på grund av en hjärtinfarkt och detta var något jag tyckte var väldigt trist eftersom jag hejade på honom mest, men, hälsan går ju såklart i första rum och hjärtat är inte att leka med precis.

Min morfar har också haft hjärtinfark, nästan två gånger, sist så åkte han in till sjukhuset när han fick ont i bröstet och inte kunde andas ordentligt tror jag (och efter att mormor hade tjatat på honom) och där konstanterade dom att en hjärtinfark var på väg, kommer inte ihåg vad som hände men han fick genomgå en hjärtoperation i alla fall där dom tog två kärl ifrån låret och satte på hjärtat, dom möblerade om lite kring hjärtat kan man nästan säga så att det skulle bli bra igen.
Min morfars bror dog på grund av att hans hjärta sprängdes när han var ute och gick och hans andra bror har också hjärtfel tror jag, så man ligger kanske i riskzonen till hjärtproblem eftersom pappa också hade hjärtfel, han saknade en klaff.

Men men, tiden får utvisa hur det blir..

Barns tv-tittande

Jag tycker att när det kommer till barns tv-tittande så ska man använda sitt sunda förnuft, tv:n ska ju inte bli en ersättning för andra aktiviteter och det ska inte bli en barnvakt. Det är vad jag tycker i alla fall.

[ Länk ] [ Länk ]

Själv hoppas jag att jag blir en kreativ mamma så att säga, en som pysslar mycket med barnen och sånt, jag hoppas ju att mina barn ska bli kreativa då jag är en kreativ person själv, roligast hade det varit om mina barn blev intresserade av fotografering men jag hade ju älskat dom i vilket fall som helst såklart. =)

Min biologiska klocka verkar skrika efter att jag ska skaffa ett barn, läser en hel del om barnfrågor och är där ett program på tv så kollar jag på det ifall där inte är något bättre att titta på, men samtidigit så vet jag om att jag inte är redo att skaffa ett barn än, dels så är jag inte i närheten av att ha någon pappa till ungen och dels så måste jag mogna till mig lite först plus skaffa mig ett jobb så man kan försörja ungen. =P

Men en dag hoppas jag att jag redo att få ett barn. =)

Nintendo DS

Råkade sitta och spela på syrrans Nintendo DS i 2 timmar..=P Det känns i nacken nu kan jag säga! =P
Spelade Zoo Tycoon och misslyckades med uppdraget som jag hade, har dock ingen aning om vad det var för uppdrag men men...sånt e livet =)

En Dikt

gick in till
min fars grav
När jag kom nära kom gråten
dom tårarna
som inte kom när han dog
Ställde mig bredvid graven
ville inte gå på den
Kände, tänkte
man kunde falla ner
genom jorden
Rörde försiktigt med foten på
stenlisten vid sidan,
läste namn, datum

Göran Sonnevi

Jag gillar denna dikten väldigt mycket! Tror att jag gillade den
innan pappa gick bort också men efter det hände så fick dikten
en helt annan mening och det har blivit mer personligt.

RSS 2.0